Preparat prve pomoći – “Rescue”

Home / Portfolio / Preparat prve pomoći – “Rescue”
Preparat prve pomoći – “Rescue”

bachove-kapi-five-flowerPreparat prve pomoći – “Rescue “

Dr. Edward Bach je za pomoć u hitnim slučajevima koristio pet cvjetnih sastojaka, a ta kombinacija koja je i danas u upotrebi, mnogima je poznata pod nazivom “Rescue Remedy”. Dr. Bach ovaj je “pripravak za hitnoće”, tako kaže priča, prvi put koristio tridesetih godina prošlog stoljeća kad je ribaru spašenom od brodoloma, nakon što je u nesvijesti izvučen na obalu, njime navlažio usne, nakapao ga iza ušiju i na zglobove ruku, nakon čega se muškarac za kojeg se činilo da mu nema spasa – osvijestio. Kapi i sprej pripremljeni po originalnoj Bachovoj recepturi, najčešće se uzimaju u stresnim situacijama, primjerice prije razgovora za posao, polaganja ispita, javnih nastupa, nakon svađa, nesreća, u slučajevima uznemirenosti, zabrinutosti, tjeskobe, napetosti… “5 flower Bachove cvjetne esencije” koriste se na razne načine – kapi se mogu dodati u vodu, nakapati na jezik, nanijeti na ručne zglobove ili utrljati iza uha, dok se sprej može raspršiti izravno u usta. Mnogima će od koristi biti informacija da preparati ne sadrže gluten.

Kod vanjskih povreda tu je krema od nevena namijenjena čak i osjetljivoj dječjoj koži, a sadrži šest Bachovih cvjetnih esencija, te nema umjetnih dodataka. Baš kao i preparat i krema se koristi za „prvu pomoć“ kod uboda insekata, ogrebotina, različitih iritacija kože i manjih opeklina.

Bachovi preparati koriste se i za pomoć životinjama u slučajevima kao što su preseljenje, promjena vlasnika ili navika, kod strahova, opsesivnog ponašanja kad se životinja primjerice previše čisti, dominantnog ponašanja, ako je životinja bila zlostavljana ili je doživjela neku traumu. Cvjetne esencije pomažu i biljkama nakon presađivanja, rezanja listova, kad nisu zalivene na vrijeme…, što se često ističe kao protuargument tvrdnjama da Bachove cvjetne esencije imaju placebo učinak.